Escoursounèro-pelouso
Scorzonera hirsuta
Asteraceae Compositae
Noms en français : Scorsonère à feuilles poilues, Scorsonère hirsute.
Descripcioun :L'escoursounèro-pelouso trachis dins li tepiero seco e li cresten de colo. Li flour coumpausado soun pourtado pèr de long pecou e li fueio, mai larjo qu'aquésti de la galineto, soun di proun pelouso (fotò). Se recounèis peréu à si boutoun clina e sis estamino (antèro) pelouso.
Usanço :Couneissèn pas d'usanço particuliero pèr aquelo planto. Escriéure au site se n'en sabès mai.
Port : Erbo
Taio : 15 à 60 cm
Fueio : alterno
Tipe bioulougico : Geoufite
Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Scorzonera
Famiho : Asteraceae
Famiho classico : Compositae
Tribu : Cichorieae
Coulour de la flour :
Jauno
Petalo : >6
Ø (o loungour) flour : 25 à 40 mm
Flourido : Printèms
Sòu : Ca
Autour basso e auto :
Pancaro entresigna
Aparado : Noun
Abriéu à jun
Liò : Tepiero seco
- Cresten venta
Estànci : Subremediterran à Mountagnard
Couroulougi : Éuropo-Sud-Ouèst
Ref. sc. : Scorzonera hirsuta (Gouan) L., 1771
Jounc(-bastard)
Juncus hybridus
Juncaceae
Nom en français : Jonc hybride.
Descripcioun :Lou jounc-bastard douno d'èr au coumun jounc-petit. Coume éu es uno planto de l'an, se n'en destrìo pamens qu'èi mai fort e subretout que si flour soun groupado pèr 2 à 6 coume uno meno de penche o de ventau (fotò). Trachis dins li tepiero pèr cop umido, subretout proche de mar, mai se pòu trouba mai dins li terro. Soun partisoun èi pas bèn couneigu .
Usanço :Couneissèn pas d'usanço particuliero pèr aquelo planto. Escriéure au site se n'en sabès mai.
Port : Erbo
Taio : 8 à 30 cm
Fueio : costo paralèlo
Tipe bioulougico : Teroufite
Cicle bioulougico : Planto de l'an
Gènre : Juncus
Famiho : Juncaceae
Ordre : Poales
Coulour de la flour :
Verdo
Petalo : 6
Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna
Flourido : Printèms
- Estiéu
Sòu : Ca
Autour basso e auto : 0 à 50 m
Aparado : Noun
Liò : Prado umido
- Mar
Estànci : Termoumediterran à Mesoumediterran
Couroulougi :
Pancaro entresigna
Ref. sc. : Juncus hybridus Brot., 1804